De Turkse Rivièra, ook bekend als de turquoise kust.

foto belek

WELKOM IN BELEK, Belek is gelegen aan de Turkse Riviera en heeft zich ontwikkeld tot een toeristische badplaats die vooral bekend staat om de schitterende natuur en de aanwezigheid van meerdere golfbanen. Op het gebied van toerisme komen golfliefhebbers graag naar Belek om hun favoriete sport te beoefenen. Daarnaast is Belek ook in trek bij toeristen die van een ontspannen vakantie aan zee willen genieten. Dit in een luxe hotel met de mogelijkheid om enige activiteiten te ondernemen in de directe omgeving. Belek is door de toeristische sector pas echt ontdekt in het jaar 1984. Dit met name door de opvallende schoonheid van de ongerepte natuur in combinatie met de uitstekende ligging aan zee.

kaart turkse riviera

Vanaf Antalya kom je zodra je de gemeentegrenzen van Belek bent gepasseert eerst het pinpoint Titanic Deluxe Resort tegen, dit hotel ligt aan de rivier met een leuke bootverbinding naar het strand, dichter bij Belek staan de resorts meer zij aan zij.

De buren pinpoint Calista Luxury en het pinpoint Cornelia Diamond Resort liggen zo'n 2 km. van het stadcentrum, heerlijk tussen de bomen en de golfvelden liggen het super deluxe pinpoint Maxx Royal en het pinpoint Voyage Belek met nog iets verder het pinpoint Rixos Premium Resort.

In de randgemeente Bogazkent iets verder van Belek liggen nog een aantal intressante hotel-resorts, een is de moeite waard, dit is het pinpoint Sherwood Dreams Resort.

Reviews

 • rewiews

  Isabelle

  Belek is een paradijs, het Maxx Royal Resort is geweldig.

 • reviews

  Fam. Pietersma

  Het Sherwood Dreams Resort was heerlijk, ook voor onze kiddies.

 • reviews

  Betty Beeks

  Lekker in de zon, en mijn man op de golfbaan, allebij happy

excursies

Watervallen
MANAVGAT

Er zijn meer dan twintig watervallen rondom Antalya De mooiste zijn de Duden Watervallen, 15 km. ten noorden van Antalya, de Kursunlu Watervallen op 18 km langs de Antalya-Alanya snelweg en de watervallen van Manavgat 3 km. ten noorden van die stad

Maak een excursie naar Manavgat, deze vrij grote plaats bij Side is zeer de moeite waard, eerst naar de grote markt, deze markt is beroemd in de wijde omgeving.
Mis deze niet: kraampjes met groente, kruiden, fruit uit de eigen tuinen van de dorpelingen, kaassoorten, handgemaakte kleedjes. Tijdens een boottocht over de rivier naar de prachtige Manavgat waterval wordt er gestopt waar het zoute zeewater het zoete rivierwater ontmoet, aan de ene kant zwem je in het koele rivierwater en aan de andere kant in de zee.
Deze rivier heeft een stroomversnelling en een mooie lage waterval. onderweg zie je schildpadden, pelikanen en een forellenkwekerij.

 

Perge
OPENLUCHTMUSEUM SIDE

Side is een openluchtmuseum op zich, de voormalige vissersplaats waar in het verleden de piraterij en veroveringen hun sporen hebben achter gelaten. De bewijzen van roerige tijden zijn nog altijd te zien in het oude gedeelte van Side, dat zich op een schiereiland bevindt. Hier zijn namelijk tal van bezienswaardigheden aanwezig die zeer goed bewaard zijn gebleven In het oude centrum van Side zijn nog zoveel bezienswaardigheden te vinden dat je je in een openlucht museum waand. Het theater met zijn lange zuilenrij is nog goed bwaard gebleven, ook de stadsmuren en de poort maken indruk. Langs de haven van Side is een wandelpad aangelegd dat leidt naar de bijzondere tempels, zoals de Athene tempel, Apollo tempel en de Agora tempel, zeer de moeite waard bij zonsondergang.

 

Watervallen
ASPENDOS - PERGE

Perge is waarschijnlijk al in 1000 v. Chr gesticht door een Griekse kolonist en door de jaren steeds uitgebreid. Perge is in handen geweest van de Lyciërs, de Perzen, Alexander de Grote, de Seltsjoeken en de Romeinen.
Het is een zeer imposante stad uit de oudheid waar je best even tijd voor uit kunt trekken, al word deze excursie vaak gecombineerd met een trip naar Aspendos.
Aspendos is ook een antieke stad, met een prima bewaard gebleven Romeinse theater. Het theater van Aspendos is zelfs het mooist bewaarde van Klein-Azië. Het telt ruim 15.000 zitplaatsen, heeft een prima akoestiek en wordt 's zomers nog steeds gebruikt voor voorstellingen.

 

Manavgat
ANTALYA

Antalya, ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd, is de hoofdstad van de provincie met ongeveer 1 miljoen inwoners. In de 2de eeuw voor Chr. is Antalya gesticht sindsdien is de stad steeds veroverd en bezet geweest door de Romeinen, de Byzantijnen, de Seldjoeken en uiteindelijk de Osmanen. Al deze volkeren hebben hun stempel gedrukt op de stad. U kunt dit zien door de vele historische bezienswaardigheden te aanschouwen, deze zijn zeer de moeite waard zijn. Voor te shoppen is Antalya zeer geschikt, de kleine kronkelige straatjes, met kleine winkeltjes en cafeetjes waar de turkse koffie wordt geserveerd. De Antalya Bazaar tussen de oude haven en de oude stad is zeker ook de moeite waard, maar gewoon lekker luieren bij de haven en bootjes kijken is natuurlijk ook leuk.

 

Golfen
GOLF BELEK

Belek is het golfmekka van Turkije met nergens zoveel banen bij elkaar in een straal van 20 kilometer, alle uniek in ligging en ontwerp, en natuurlijk een ideaal golfklimaat.

Er zijn dan ook niet voor niets in en rond Belek in een razend tempo golfbanen ontwikkeld, zodat er nu al zestien golfbanen in de directe omgeving van Belek zijn gelegen. De golfbanen van Belek zijn altijd groen als gevolg van de constante natuurlijke watervoorziening vanuit de bergen. De locaties van de golfbanen zijn verspreid gelegen, maar variëren van locaties in de bossen van het binnenland tot golfbanen die direct aan zee zijn gelegen. Op dit moment zijn er twee 9 holes golfbanen, twaalf 18 holes golfbanen en twee golfbanen met meer dan 18 holes.

 

 

 

shoppen belek

Shoppen Belek
SHOPPEN BELEK

Belek heeft eigenlijk geen winkelcultuur met de luxe golfresorts is er ook een nieuw centrum onstaan, de winkels die U hier ziet zijn hoofdzakelijk voor de touristen bestemd.
Hoofdzakkelijk winkels met nepkleding, winkels met nepschoenen en tassen en winkels met juwelen, juweliers dus.
Zelfs de winkels met nepartikelen zien er vaak erg luxueus uit en er worden pittige prijzen gevraagd voor een nepper, men lijkt er de illusie te willen wekken dat het om goedkope echte artikelen gaat, dit is dus echt niet waar, laat U niets wijsmaken.
Geen problemen met nep, vergelijk de prijzen tussen de winkels en probeer af te dingen, in sommige winkels is dat geen probleem.

 

Shoppen Kadriye
KADRIYE MARKT

Kadriye is een leuk dorpje naast Belek, hier is elke dinsdag een leuke lokale markt, in het touristische dorpje Belek is er ieder zaterdag een weekmarkt, in beide dorpjes zijn vele restaurants en cafés.
Na een bezoek aan het kruidenvrouwtje even leuk op een terrasje zitten en mensen bekijken.

 

 

 

 

uitgaan belek

Lighthouse
TERRASJES KADRIYE

Belek kent geen grote discotheken of housefeesten. Er zijn voldoende bars en restaurants in Belek en ook in het nabij gelegen stadje Kadriye om u avonden lang te vermaken. Wellicht kunt u her en der een dansje wagen.
Maar uitgaan blijft rustig en beperkt tot gezellig een drankje aan de tafel. Voor het wildere uitgaansleven raden wij u aan om het uitgaansleven van Antalya te bezoeken.
Lekker uit eten in een gezellige sfeer en vervolgens stappen in de oude haven biedt garantie voor een vermakelijke avond.

 

Uit eten belek
UIT ETEN IN BELEK

De keuze uit restaurants is enorm. Langs de boulevard zal je al heel veel restaurantjes vinden en het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Als je een avond geen zin hebt in de Turkse keuken, is dit geen enkel probleem. In Turkije kun je genieten van de internationale keuken, dus je bent niet gebonden aan het eten van dit land, wat al een groot voordeel kan zijn. Net als de rest van deze stad, zijn de restaurants vaak luxe en zul je verschillende gangen kunnen verwachten. De restaurants hebben vaak een luxe uitstraling en het is de plek om eens rustig te kunnen eten. Dit is ook perfect voor een romantische avond met jouw partner.

 

Simply caddie beach club
SIMPLY CADDIE BEACH CLUB

Het beste restaurant in Belek - Kedriye en omstreken, geweldig eten, prachtige lokatie en een fantastische service, de Simply Caddy Beach Club is alles van dit en dan beter. Het eten in deze beach club is alles dan "Simply". Als je van plan bent een keer buiten het all-inclusive resort te eten doe het dan hier, de zorg die hier aan het eten besteed wordt is een extra traktatie

Op de internationale reissite "Tripadvisor"krijgt dit restaurant de perfecte score en staat het op #1 van alle 48 restaurants in de regio Belek

stranden belek

Belek strand
BELEK STRAND

Langs de gehele badplaats ligt een kilometerslang zandstrand. Aan het strand liggen veel Hotel-Resorts, waarvan de meeste een stuk strand in gebruik hebben.
Op het strand zijn diverse faciliteiten te vinden, U kunt parasols en ligbedden huren en watersport beoefenen, op verschillende plaatsen kunt U materiaal huren en/of lessen nemen.
Het strand van Belek loopt redelijk snel af in zee, dus wanneer u met kinderen het strand bezoekt, dient u daar rekening mee te houden.

 

Kadriye strand
KADRIYE BEACH PARK

Het Kadriye strand ligt meer aan de westkant van Belek, richting Antalya.
Dit strand van de zelfde goede kwaliteit als het Belek strand, ook hier zijn strandstoelen en parasols te huur, verder zijn er paviljoens waar men een drankjes ,snacks en ijsjes kunt kopen. 
Als U accomodatie niet direct aan het strand ligt, is dit een leuk strand om een dagje door te brengen, er zijn hier ook sportvelden, en een go-kartcentrum.

 

 

 

Zon & strand

verwachting

Weer Belek

Temperatuur

gemiddelde temperaturen