De Turkse Rivièra, ook bekend als de turquoise kust.

foto kemer

WELKOM IN KEMER, op ca. 40 km. ten zuiden van Antalya ligt in een mooie groene en bergachtige omgeving van het Taurusgebergte het plaatsje Kemer. Kemer heeft een deels autovrij en levendig centrum. Kemer was oorspronkelijk een vissersdorp, maar biedt nu een uitstekende combinatie van cultuur, taverna's, bars, terrasjes, restaurants, discotheken, een keur aan winkeltjes en (kiezel)strand. De kuststrook van Kemer bestaat uit verschillende baaien o.a. Göynük, Camyuva, Tekirova en Beldibi met heerlijk kristalhelder water en prachtige groene heuvels. Kemer, een verzorgde, gezellige badplaats, ideaal voor de fijnproevers onder u!

kaart turkse riviera

De resorts in Kemer zijn wat meer verspreid in de omgeving, dit komt vooral door het bergachtig achterland en de baaien aan de kust er zijn mooie resorts bij het dorpje Tekirova, zoals het pinpont Güral Premier of het mooie pinpoint Amara Dolce Vita, maar bij Kiris is het ook prachtig, het gezellige pinpoint Limak Limra is een waar paradijs voor gezinnen met knderen.

Aan de noordkant van Kemer, richting Antalya vind je een ander hotel van de Amara hotelketen, het uitstekend gewaardeerde pinpoint Amara Wing Resort, een prachtig resort, aan het zelfde strand vind men ook het pinpoint Barut Kemer Resort zo dicht bij het gezellige centrum van Kemer.

Reviews

 • rewiews

  Fam. Schippers

  Vorig jaar het Limak Lara, dit jaar het Limak Limra, beide TOP

 • reviews

  Simon Steen

  De resorts in Tekirova zijn luxer dan luxe, het eten super.

 • reviews

  Daphne

  Het Amara Wing is echt een heerlijk hotel dicht bij het centrum van Kemer.

excursies

Myra
MYRA

'Onze' Sinterklaas komt oorspronkelijk uit het plaatsje Myra. De goedheiligman was hier vroeger bisschop. Hij werd begraven in zijn eigen kerk.
Eeuwen geleden werden zijn beenderen al uit de sarcofaag geroofd door een Italiaanse zeelieden en meegenomen naar Bari, maar de Sint Nicolaas-kerk is na vele her- en verbouwingen en restauraties nog steeds te bezichtigen.
Myra is verder bekend door de dodensteden van de Lyciërs Er zijn twee Lycische dodensteden (rotsengraven) uitgehakt in de verticale zijde van de kliffen in Myra.
De graven zijn veelal uitgehakt in de vorm van het vooraanzicht van een tempel met pilaren. De bekendste tombe is de "Leeuwentombe"

 

Perge
ZEILBOOTTOCHT

Vanuit de jachthaven van Kemer worden er dagelijkse rondleidingen georganiseerd om de baaien in de buurt van Kemer te verkennen, op semi-authentieke zeilschepen worden gezellige tochten gemaakt.
Dit gebeurd vaak in combinatie met een trip naar Phaselis, dat als een historische bezienswaardigheid bekend staat, vanaf het water heeft men goed zicht op enkele bezienswaardigheden van deze antieke stad.
In Phaselis krijgt men ruim de tijd om rond te lopen en foto's te nemen, gedurende de boottocht krijgt men in een van de mooie baaien nog de gelegenheid om te zwemmen of te snorkelen.

 

Dinopark
DINOPARK

Dino Park ligt ongeveer 20 km van Antalya en dichtbij het toeristenresort Kemer. Het Dinopark bestaat uit 2 delen en is het grootste Dinosaurispark van Europa.
In het ene deel van het park staan 25 dinos op ware grootte, al dan niet met geluid en bewegende effecten.
Voor de kleintjes zijn er een aantal kleine dinos waar de kinderen voor 1TL een ritje op kunnen maken.
Kinderen kunnen hier met een plastiek schepje archeoloogje spelen.
Het tweede deel van het park bestaat uit algemene ontspanning, zoals een restaurant, 7D film-theater, klimmuur en een zwembad met kinderglijbanen.

 

Manavgat
NOMADEN THEMAPARK

Het openlucht folkore museum is gevestigd op een schiereiland-achtige Küçükburun dat kijkt uit op Kemer en is een Nationaal Park
De Yörük is het laatste nomadische volk in Turkije. Zij vestigden zich voornamelijk in het Taurus-gebergte en vormen een aparte etnische groep, als een soort clan, binnen de Turkse bevolking. 
De Yörük staan symbool voor het nationale verleden van Turkije, daar de Turkse volkeren in het verleden uitsluitend een nomadisch bestaan hebben geleefd. De Yörük trokken door de omgeving voor op zoek naar nieuwe weide voor hun dieren, zij maakte kleden en tapijten.
Dit openlucht museum laat zien hoe de Yörük leefde in hun Yörüktenten en in kleine groepen nog steeds leven.

 

Golfen
MUSEUM ANTALYA

Als het eens een dag minder weer is, is het Archeologisch Museum van Antalya een echte aanrader, dit aan de Kemer kant gelegen museum is een van de grootste van Turkije en zeker ook een heel interessante. De tentoongestelde archeologische vondsten zijn van cultureel grote waarde en komen voor 90% uit de regio van Antalya. Antalya heeft natuurlijk in de geschiedenis van de regio altijd een belangrijke rol gespeeld, al duizenden jaren wordt de stad genoemd, natuurlijk onder andere namen, in andere tijden. De rijke historie van de regio, en de verschillende bezetters, hebben natuurlijk een groot verschil in architectuur gebracht, en in het museum zijn daarom veel opgravingen te zien van Romeinse en Griekse origine.

moonlightpark
MOONLIGHTPARK

Zeer mooi en verzorgd park ,met diverse eet & drink gelegenheid, diverse winkeltjes, klein dolfinarium, groot zwembad met glijbanen, het park grenst aan een mooi zandstrand, met ligbedden. Dit park ligt naast de jachthaven van Kemer, iets afgelegen van het Kemerstrand en hotels. Het Moonlightpark is echt een bezoek waard, je je kunt hier de hele dag vermaken.

 

shoppen kemer

Shoppen Belek
SHOPPEN KEMER

Het centrum van Kemer bestaat uit een willekeur van leuke winkeltjes barretjes en restuarantjes, shoppen kan je naar lokale souvenirs, lederwaren, handarbeid, goud en zilver, handgeweven tapijten en natuurlijk de grote merken designerkleding, niet van echt te onderscheiden.
Vergelijk de prijzen tussen de handelaren onderling en ga onderhandelen, afdingen is vaak mogelijk.
In de omliggende vakantieregio's Tekirova, Camyuva, Kiris en Goynuk zijn ook goede uitgebreide en kleinere winkelmogelijkheden

 

Shoppen Kadriye
MARKTEN

In Kemer zijn natuurlijk ook markten. De grote wekelijkse maandagmarkt, die bezocht wordt door de lokale bevolking heeft een ruime keuze van vers voedsel en huishoudelijke goederen.
Hoewel er ook kramen staan voor toeristen is dit van origine een lokale markt, de maandag markt is achter postkantoor, in de nabijheid van de witte klokkentoren. 
Op dinsdag is er een touristische markt met souvenirs en fakebekleding, er staan daar ook lokale kledingwinkels, maar de prijzen zijn dan vaak goedkoper als in de winkel, zeker met de juiste onderhandelingsvaardigheden. 
Er is ook nog een vrijdagmarkt in Goynuk, dit is een dorpje bij Kemer, waar ook enkele luxe Hotel-Resorts zijn gevestigd 

 

shoppingcenter
OVERIGE WINKELGEBIEDEN

De bouw van de luxe Hotel-Resorts in en rond Kemer heeft er natuurlijk ook voor gezorgd dat het winkelaanbod flink is uitgebreid. Op deze foto van Goynuk zie je links het Queen Elizabeth Resort, daar pal tegenover vind je allemaal leuke winkeltjes, zo zijn de dorpen rond om Kemer mee gegroeid met de populairiteit van deze badplaats. Dit verhaal gaat ook wel op voor Kiris en Tekirova, die aan de andere zijde van Kemer liggen.

 

uitgaan kemer

Lighthouse
AURA CLUB

De Aura Club is een zeer bekende en populaire hardcore uitgaans-gelegenheden in de regio.
De Club organiseerd elke maandag en donderdag de grootste foamparty van de Turkse Riviëra
Het kan heel druk zijn, zeker ook op vrijdag en zaterdag zodat je waarschijnlijk in de rij moet staan om binnen te komen, maar de moeite zeker waard want de AURA CLUB is echt een indrukwekkende nachtclub.
In het weekend zijn er vaak themafeesten met diverse muzieksoorten soms met dresscode.
Met een speciale VIP entreekaart wordt je als royalty behandeld

 

Uit eten belek
CLUB INFERNO

Club Inferno is beroemd omdat de beste Dj's van Turkije hier hun shows geven, in deze megadisco kunnen 3000 mensen.is better known for the famous DJ’s of Turkey that enter the doors to cater for hundreds of fans on the dance music scene.
De Club is gesitueerd in Kemer zelf en er worden regelmatig aangekondigde themafeesten georganiseerd, en trekt gasten van alle nationaliteiten.
De CLUB INFERNO is vorige winter geheel gerenoveerd en is klaar voor het nieuwe vakantieseizoen.
Als hardcore liefhebber is dit "The place to be" 

 

Simply caddie beach club
KLUB KRISTALL

Dit club is een beetje kleiner dan Aura en Inferno maar heeft een betere sfeer. Een erg leuke club, met aanstekelijke muziek en goede bartenders, en niet al te goedkoop. Elke dag zijn er themafeesten: schuimpartys, rodeoshows 90er jaren disco enz. een fotograaf legt alles vast en je kunt je fotos gratis verkrijgen op de WEBSITE van de club

De clubs in Kemer zijn alle erg goed en smaak zal het verschil bepalen welke jij het beste vind.

stranden kemer

Kiris strand
KIRIS STRAND

Vanaf Antalya, naar het westen richting en voorbij Kemer bestaan de stranden uit fijne kiezels, en iets grovere kiezels, ieder strand heeft dan ook strandclubs waar je strandstoelen en parasols te huur zijn.
De all-inclusive Hotel Resorts hebben de stranden vaak opgespoten met fijn zand, en allen hebben voor hun gasten, standstoelen en parasols, vaak hebben de resorts ook zwem en zonne-plateau's 
De hotels doen er alles aan om U en Uw kinderen veilig zwemplezier te geven.
In de Hotel-Resorts van Kiris, Goynuk, Camyuva en Tekirova hebben hun stranden goed voor elkaar.

 

Goynuk strand
KEMER STRAND

Er zijn in Kemer meerdere stranden. Het Kemer-strand is een kiezel- en keienstrand met op sommige plaatsen steigers en trapjes om makkelijker het water in en uit te komen.
Het Ayisigi-strand is een (fijn) grind/zandstrand, gelegen in een baai. De zeebodem is hier deels met keien bedekt. Veel hotels hebben een opgespoten zandstrand of een zonneplateau op zee. 
Bij het Moonlightpark is ook gezellig en goed onderhouden strand, ligstoelen en parasols zijn hier voor een klein bedrag te huur, een drankje en een snack zijn hier ruim omhanden.

 

 

 

Zon & strand

verwachting

Weer Kemer

Temperatuur

gemiddelde temperaturen