De Turkse Rivièra, ook bekend als de turquoise kust.

foto side

WELKOM IN SIDE, Het schilderachtige plaatsje Side werd op de ruïnes van de gelijknamige vroegere stad gebouwd. De goed bewaard gebleven stadsmuren en het prachtige theater zijn de stille getuigen van deze lang vervlogen tijden. Tegenwoordig is Side een echte vakantieplaats geworden. In het pittoreske oude stadsgedeelte vindt u gezellige café's en vele winkeltjes. Langs het water zijn talrijke restaurants en verder liggen aan de rand van Side enkele discotheken. In het centrum vindt u kleinere zand-/kiezelstranden en bij de hotels buiten het centrum vindt u prachtige lange zandstranden, waar ook 's avonds nog van alles te beleven is. Het centrum bereikt u gemakkelijk per dolmus. Side is echt een unieke badplaats.

kaart side

In Side zijn talloze resorts te beginnen bij het Kumkoy-strand ten westen van Side, het pinpoint Alva Donna Resort of het nieuwe pinpoint Luna Blanca Resort, maar dichter bij het oude centrim is het pinpoint Royal Alhambra Palace zeker een goede optie

Aan de ander kant van Side begint het Sorgun-strand waar veel nieuwe resorts worden gebouwd, Het pinpoint Turquoise Resort bestaat al even maar is een echte topper, net als het nieuwere pinpoint Seaplanet Resort.

Reviews

 • rewiews

  Marcel & Bianca

  Het Seaplanet Resort is voor ons het ultieme vakantiegevoel.

 • reviews

  Familie Spekman

  Al de 6de keer naar Side gewoon thuiskomen iedere keer.

 • reviews

  Johan en Jessica

  Side was onze bestemming, daar is echt zoveel te beleven, wat een top vakantie.

excursies

Tempel Side
SIDE

Ontelbare bars in het oude centrum zijn vermengd met de archeologische ruines uitkijkend over de zee en bieden elk een andere stijl van entertainment. De bars die grenzen aan de haven hebben een meer ontspannen gevoel en bieden bij zonsondergang een uitzicht waarvan gezegd wordt dat het een van de mooiste van de wereld is! Aan de andere kant, als u meer geínteresseerd bent in het dansen in een disco dan moet u naar de bar straat bij de Apollo tempel. Hier bevind zich een selectie van bars, waarvan de barracuda het meest populair is, waar u kunt dansen of kunt genieten van het magnifieke uitzicht tot laat in de nacht. Vaak sluiten de bars niet en als u blijft zitten kunt u genieten van de zonsopgang vanachter het Taurus gebergte..

 

Perge
ASPENDOS - PERGE

Perge is waarschijnlijk al in 1000 v. Chr gesticht door een Griekse kolonist en door de jaren steeds uitgebreid. Perge is in handen geweest van de Lyciërs, de Perzen, Alexander de Grote, de Seltsjoeken en de Romeinen. Perge beleefde haar grootste bloei onder de Romeinen en veel overblijfselen stammen uit die tijd. Het is een zeer imposante stad uit de oudheid waar je best even tijd voor uit kunt trekken, al word deze excursie vaak gecombineerd met een trip naar Aspendos. Aspendos is ook een antieke stad, met een prima bewaard gebleven Romeinse theater. Het theater van Aspendos is zelfs het mooist bewaarde van Klein-Azië. Het telt ruim 15.000 zitplaatsen, heeft een prima akoestiek en wordt 's zomers nog steeds gebruikt voor voorstellingen..  

 

Watervallen
WATERVALLEN

Alle rivieren zoeken hun weg door het Turkse landschap naar de Middenlandse zee. Ze stromen naar beneden vanaf het Taurosgebergte, meestal over land soms ondergronds en vinden zo hun bestemming in prachtige watervallen. er zijn er meer als twintig rondom Antalya De mooiste zijn de Duden Watervallen, 15 km. ten noorden van Antalya, de Kursunlu Watervallen op 18 km langs de Antalya-Alanya snelweg en de watervallen van Manavgat 3 km. ten noorden van de stad

 

Manavgat
MANAVGAT

Maak een excursie naar Manavgat, deze vrij grote plaats bij Side is zeer de moeite waard, eerst naar de grote markt, deze markt is beroemd in de wijde omgeving. Mis deze niet: kraampjes met groente, kruiden, fruit uit de eigen tuinen van de dorpelingen, kaassoorten, handgemaakte kleedjes. Tijdens een boottocht over de rivier naar de prachtige Manavgat waterval wordt er gestopt waar het zoute zeewater het zoete rivierwater ontmoet, aan de ene kant zwem je in het koele rivierwater en aan de andere kant in de zee. Deze rivier heeft een stroomversnelling en een mooie lage waterval. onderweg zie je schildpadden, pelikanen en een forellenkwekerij.

 

Openluchtmuseum Side
OPENLUCHT MUSEUM SIDE

Side is een openluchtmuseum op zich, de voormalige vissersplaats waar in het verleden de piraterij en veroveringen hun sporen hebben achter gelaten. De bewijzen van roerige tijden zijn nog altijd te zien in het oude gedeelte van Side, dat zich op een schiereiland bevindt. Hier zijn namelijk tal van bezienswaardigheden aanwezig die zeer goed bewaard zijn gebleven In het oude centrum van Side zijn nog zoveel bezienswaardigheden te vinden dat je je in een openlucht museum waand. Het theater met zijn lange zuilenrij is nog goed bwaard gebleven, ook de stadsmuren en de poort maken indruk. Langs de haven van Side is een wandelpad aangelegd dat leidt naar de bijzondere tempels, zoals de Athene tempel, Apollo tempel en de Agora tempel, zeer de moeite waard bij zonsondergang.

 

 

 

 

Shoppen Side

Shoppen Side
SHOPPEN SIDE

Side heeft een heel andere winkelcultuur dan Antalya , hier in Side vind je hoofdzakkelijk kleine winkeltje en markets, smalle straatje met leuke winkeltjes in plaats van grote shoppingmalls. In Side kun je uitstekkend shoppen voor lokale souvenirs, lederwaren, goud en zilver, handgeweven tapijten en natuurlijk de grote merken designerkleding, niet van echt te onderscheiden. Vergelijk de prijzen tussen de handelaren onderling en ga onderhandelen, afdingen is het motto. Side is een groor openlucht museum er is veel te zien en veel te genieten, en de handelsgeest zit de Turken in het bloed, en dat is in Side goed te merken.

 

Shoppen Manavgat
MANAVGAT MARKT

De Manavgat market is makkelijk met een dolmus te bereiken, het is slechts een kort ritje en zal je weinig kosten, de markt is echt heel uitgebreidt, en bestaat uit een overdekt gedeelte en een straatmarkt, er worden veel lokale goederen aangeboden. De markt is alleen op maandag en donderdag, en als je in Side vakantie viert moet je er echt een keer naar toe, als je goed bent in afdingen ben je hier helemaal in je element. Veel eten, lokaal handwerk, kruiden, thee, handtassen, speelgoed, t-shirts en niet te vergeten de bekende designerkleding. Deze markt is zo groot dat je makkelijk kan verdwalen, op een gegeven moment lijken alle t-shirtkraampjes op elkaar, door het grote aanbod van goederen is het hier makkelijk koopjes scoren.

 

 

 

 

Uitgaan Side

Lighthouse
CLUB LIGHTHOUSE

Club Lighthouse discotheek dankt zijn naam aan de naast gelegen vuurtoren van Side, de Club ligt dan ook bijna op het strand. Deze nachtclub is de place to B in Side, elke avond vanaf 9 uur barst hier een geweldig feest los. Club Lighthouse presenteerd bijna elke week een bekende artiest, meestal een Turkse beroemdheid, dagelijks draaien bekende DJs populaire hits uit binnen en buitenland, begeleid door laserlicht is dit een waar spectakel. In de binnen en buitenbars zijn de barkeepers vriendelijk en mixen de lekkerste cocktails, het professionele beveiligingspersoneel zorgt voor een veilige omgeving voor een feestje tot vroeg in de ochtend.

 

Club Black Out
CLUB BLACK OUT

De bekende Discotheek Oxid, is gesloten en wordt omgebouwd tot een hotel, maar geen zorgen er is a new club in town. Een heftige Club in Side is de Black Out Club, deze club draait alel soorten dance muziek en het begint rond 11 uur 's avonds en gaat door tot zonsopkomst. De DJs zijn uitstekend en zwepen de boel aardig op, ze maken er een echt feestje van. De club ligt niet in de oude stad maar in de hotelwijk tegenover het Barut Arum Hotel, vanuit de stad is het ongeveer 15 TL met de taxi om er te komen.  

 

Cafe Apollonic
CAFE APOLLONIC

Café Apollonic is een van de leukste bars in Side en biedt de ideale ambiance voor een ontspannen en rustige avond uit. Deze aantrekkelijke bar bevindt zich aan de oostzijde van de haven op dezelfde weg die ook naar de Apollo tempel leidt, daar is de naam van het cafe dan ook van afgeleid. Binnen en buiten het café wordt zogenaamde zachte muziek ten gehore gebracht, zodat de gasten lekker in alle rust met elkaar kunnen praten en genieten van een heerlijke zomeravond. Er is vanaf het terras van de bar een prachtig uitzicht op zee waardoor men ook kan genieten van de romantische zonsondergang.

 

Stranden Side

Colakli strand
ÇOLAKLI BEACH

Çolakli beach ligt ten westen van Side. Dit dorpje Çolakli is pas in de laatste jaren ontstaan, doordat zich hier voornamelijk de grote resorts en hotels vestigden, zoals onder andere het Royal Alhambra Palace en het Alva Donna Beach Resort.
Het strand van Çolakli bestaat uit zand en fijne kiezels. Er is geen echte dorpskern.

Kumkoy strand
KUMKOY BEACH

Het Kumkoy strand ligt direct aan de westkant van Side. Kumkoy strand is een zandstrand en wordt gezien als kindvriendelijk vanwege de langzaam aflopende zeebodem. Aan de kustweg achter de boulevard liggen restaurants, bars en winkels, reden genoeg voor een heerlijke strandvakantie in Side.

Sorgun strand
SORGUN BEACH

Sorgun beach ligt direct aan de oostkant van Side richting Alanya. Dit strand is iets robuuster dan het westerlijke strand, al moet ik toegeven sinds er de laatste jaren meer resorts langs de kuststrook gebouwd worden het strand er ook veel beter is geworden, de resorts onderhouden het strand, bouwen en zonne- en zwempieren. Reden genoeg voor een heerlijke strandvakantie in Side. Het Turquoise Resort Hotel & Spa is een van de aanraders aan het oost-strand van Side.

 

Zon & strand

verwachting

Weer Side

Temperatuur

gemiddelde temperaturen