De Turkse Rivièra, ook bekend als de turquoise kust.

foto turkse riviera

DE TURKSE RIVIËRA, tussen Kemer en Alanya betoverd met paradijselijke stranden en Turkooisblauw water. Tussen de gevarieerde kust en de hoge toppen van het Taurusgebergte liggen dichte bossen en prachtige antieke historische opgravingplaatsen.

De liefhebbers van mooie stranden komen volledig aan hun trekken.De mooiste stranden en zwembaaien van geheel Turkije vind je aan de Turkse riviëra.

Tijdens de lange en hete zomers aan de heerlijke stranden zonnebaden en genieten van vele activiteiten en de watersporten. Voor de afwisseling kunt U diverse uitstapjes maken in de omgeving, maar een verblijf in een van de exclusieve allinclusive-resorts is al een vakantie op zich...

kaart turkse riviera

OMGEVING - De Turkse Rivièra is al langere tijd een zeer populaire vakantiebestemming en wordt ook wel de "Turquoise Kust" genoemd, vanwege de kleur van de zee.

Antalya is de hoofdstad van deze provincie en hier bevindt zich ook het vliegveld. Ten oosten van deze grote stad liggen de badplaatsen Lara, Belek, Side en Alanya, en ten westen ligt de gezellige badplaats Kemer.

De kust heeft grote baaien met lange, brede stranden. In het achterland ligt het imposante Taurusgebergte dat de kust beschermt tegen koele winden uit het binnenland.

reis bestemmingen

antalya

antalya

 • Gezellige stad

 • Veel winkels en bars

 • Echt stadstrand

 • Informatie
lara kundu

lara

 • Hotelwijk van Antalya

 • Schone zandstand

 • Veel grote resorts

 • Informatie
belek

belek

 • Veel luxueuze resorts

 • Vele golf mogelijkheden

 • Prachtige stranden

 • Informatie

 

Kemer

kemer

 • Gezellige sfeer

 • Groene omgeving

 • Fijn kiezel/zandstrand

 • Informatie
Side

side

 • Historische stad

 • Gemoedelijke sfeer

 • Resorts in de regio

 • Informatie
alanya

alanya

 • Grote gezellige stad

 • Resorts in de regio

 • Mooie stranden

 • Informatie

Beschrijving Plaatsen

Lara Kundu
LARA

Aan de toegangsweg van alle grote hotels in Lara en Kundu, de "Lara Turizm Yolu" liggen vele mogelijkheden om te shoppen, voor gezellige toeristische winkeltjes is Antalya geschikter maar aan deze weg kunt U ook aardig shoppen in 3 redelijk grote Mall's voorziien van o.a. supermarkt en een apotheek. De van roltrappen voorzien “Sultan bazaar” met de bekende textielwinkels met de namaak produkten van o.a Lacoste en Burberry tot aan horloge en lederwinkels. In de “Akka shoppingcenter vind men ook originele winkels, zoals o.a een grote Adidasshop met natuurlijk daar vlakbij weer een winkeltje met dezelfde nepartikelen. Even verder ligt de wat oudere “Grand bazaar” met veel winkeltjes voor textiel, lederwaren en souveriers, iets verder langs de weg nog meer shoppingcenters ( Myra, Safir, Karnas, Prenses) en een heuse Burger King. De ankere kant op vind men nog een paar oudere Shoppingcenters zoals de Kundu-Mall en de Prestige-Mall, met veel winkeltjes met nepartikelen, maar pas op voor U overbagage, U mag ook maar 20 kg mee terug nemen.

 

Belek
BELEK

Belek ligt ca. 30 km ten oosten van de Turkse stad Antalya en op 30 km van Side. Het is een van de nieuwste vakantieoorden aan de Turkse Rivièra. In de naaste omgeving zijn diverse natuurgebieden te vinden: zandduinen begroeid met pijnbomen, eucalyptuswouden, en stranden. In deze natuurgebieden leven vele zeldzame vogelsoorten, ook komt de onechte karetschildpad voor langs de kust. Belek is internationaal bekend om de vele golfbanen. Met name de National Golf Club is bekend. Het aantal golf banen is ieder jaar aan het toenemen. Anno 2012 zijn er zo'n 13 golfbanen in gebruik, en gepland voor het komende 4 jaar 30 in de regio. De Belek regio krijgt op deze wijze een sterke economische groei. Niet alleen in golfbanen maar ook met het toename van villa wijken. Een grote trekpleister voor Nederlanders en Belgen. Bovendien zijn vele luxueuze resorts in Belek gelegen.  

 

Antalya
ANTALYA

Antalya, ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd, is de hoofdstad van de provincie met ongeveer 1 miljoen inwoners. Antalya is de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije en is een stad vol contrasten. In de 2de eeuw voor Chr. is Antalya gesticht door Attalos II. die er zijn naam aan gaf,, Attaleia. Sindsdien is de stad steeds veroverd en bezet geweest door de Romeinen, de Byzantijnen, de Seldjoeken en uiteindelijk de Osmanen. Al deze volkeren hebben hun stempel gedrukt op de stad. U kunt dit zien door de vele historische bezienswaardigheden van Antalya te aanschouwen, deze zijn zeer de moeite waard zijn. Voor te shoppen is Antalya natuurlijk zeer geschikt, de kleine kronkelige straatjes, met kleine winkeltjes en restaurantjes, en cafeetjes waar de turkse koffie en thee wordt geserveerd. De Antalya Bazaar tussen de oude haven en de oude stad is zeker ook de moeite waard, een kleinere versie van de Istanbul Bazaar maar daarom ook overzichtelijker. Maar gewoon lekker luieren bij de haven en bootjes kijken is natuurlijk ook leuk.

 

Side
SIDE

Side is een populaire badplaats aan de Turkse Rivièra. De zandstranden zijn er ronduit schitterend. Het stadje, vroeger een vissersdorpje, is prachtig gelegen in een kleurrijke omgeving met katoenvelden en sinaasappelboomgaarden. De stad bestaat al sinds de oudheid en de sporen daarvan kan je nog steeds bewonderen. Side, een badplaats op 80 kilometer van Antalya, heeft alles in huis om een droombestemming te worden voor je vakantie. Eigenlijk kunnen we de stad opdelen in twee: het oude Side, dat wel wat wegheeft van een groot openluchtmuseum. Hier kan je de ruïnes van het oud-Romeinse Side bewonderen: een theater, de Apollotempel, een stadspoort en stadsmuren. Het nieuwe Side is het deel van Side vol restaurants, winkels, bars en uitgaansgelegenheden. Het is er in de zomer altijd gezellig druk. Net buiten het centrum kom je kilometers lange, brede stranden tegen. Ideaal voor zonnekloppers en watersporters.

 

Kemer
ADVERTENTIE

 

 

 

 

Kemer
KEMER

Kemer is een Turkse stad in de provincie Antalya. De stad is gelegen op 45 kilometer van hoofdstad Antalya in district Kemer. De stad is een erg toeristische stad. Kemer telt 17.000 inwoners. In het hoogseizoen loopt dit aantal op tot boven de 100.000. De stad is erg Europees getint en is gelegen in één van de rijkere streken van Turkije. Kemer is een sfeervolle badplaats (ongeveer 40 km van Antalya) aan de Turkse Rivièra met vele winkeltjes en restaurants. Het plaatsje is omgeven door heuvels met bossen en citrus-boomgaarden. Op de achtergrond ligt het prachtige Taurusgebergte. De weg van Antalya naar Kemer voert door bijzonder mooi bergachtig terrein en biedt fraai uitzicht op de kust. De kuststrook van Kemer bestaat uit verschillende mooie baaien met grind/kiezelstranden. Al hebben sommige hotel-resorts speciale zandstranden gecrëerd  

 

Alanya
ALANYA

Alanya ligt aan de Turkse mediterrane kust tussen het indrukwekkende Taurus gebergte en de blauwe, kristal heldere Mediterrane zee. Met lange zandige goed onderhouden stranden, het geweldige nachtleven, een grote variёteit aan restaurants en een fascinerende historische en culturele erfenis om ontdekt te worden, is Alanya, met een multiculturele levenstijl, nu een van Turkije grootste en meest populaire vakantie oorden met activiteiten voor alle leeftijden. Naast moderne hotels is er een grote selectie aan restaurants die een breed aanbod serveren. De Turkse keuken tot internationale keukens met vis als lokale specialiteit, vers van de zee. In het bruisende nachtleven rond de haven zijn cafés en bars samengetrokken, die geopend zijn tot 3 a 4 uur in de morgen! Genoeg winkels, supermarkten en een grote wekelijkse vrijdag markt die u de kans geeft het lokale leven te bekijken en te onderhandelen over koopjes.

 

Luchthavens Turkije
LUCHTHAVENS

Luchthaven Antalya is een vliegveld in Turkije. Het ligt 10 kilometer ten oosten van het centrum van de stad Antalya. Het vliegveld is groot en modern. Het heeft aparte terminals voor internationale en binnenlandse vluchten. Ideaal voor een vakantie naar Kemer , Antalya, Lara, Belek en Side Gazipasa is de andere luchthaven in de regio. Deze luchthavenis nieuw en bevindt zich dicht bij Alanya. De luchthaven heeft officieel Antalya Gazipasa Airport. In 1999 is de bouw van het vliegveld voltooid, maar het kon pas in 2010 echt officieel in gebruik worden genomen. Deze luchthaven is ideaal voor een vakantie in Alanya.

 

Reviews

 • rewiews

  Joyce & Esther

  Een heerlijk vakantie gehad in Alanya, echt een top hotel via deze site gevonden.

 • reviews

  Mevr. Ina Postma

  Een geweldige vakantie in zo'n all-inclusive resort in Lara gehad met de hele familie.

 • reviews

  Johan en Jessica

  Side was onze bestemming, daar is echt zoveel te beleven, wat een top vakantie.

Zon & strand

verwachting

Weer Turkse Riviëra

Temperatuur

gemiddelde temperaturen